logo

MÚSICA PER A EXPOSICIONS

Totes les obres d’aquest catàleg estan disponibles per llicenciar.
Si hi esteu interessats contacteu amb Solé.


EXPOSICIÓ “UN MÓN SENSE MAPES. ELS VIATGES DE JOAN ABELLÓ”
(Museu Abelló, Mollet del Vallès. Maig 2019)

Aquesta seqüència sonora va ser un encàrrec del Museu Abelló de Mollet del Vallés per ambientar una de les sales de l’exposició “Un món sense mapes. Els viatges de Joan Abelló”, inaugurada el maig de 2019. Inclou sons característics de diferents països on l’artista va pintar, representats en els quadres de la sala, i efectes que suggereixen el concepte de viatge; al llarg de la seqüència hi ha fragments més realistes i d’altres en què s’utilitza un llenguatge sonor més poètic i oníric. D’aquesta manera, es crea una atmosfera immersiva que complementa la pintura i permet a l’espectador evocar sensacions de cada país i ajudar-lo a transportar-s’hi.

L’exposició incloïa diversos àudios que el públic havia d’escoltar amb auriculars, amb fragments de cartes escrites per Abelló des de diferents llocs del món. Vaig realitzar les locucions dels textos i vaig reconstruir amb muntatges d’efectes sonors l’indret des d’on van ser escrits: Trafalgar Square (Londres) a la matinada, un paisatge de costa de l’Illa de Man, la plaça de Sant Marc de Venècia i dues al·legories de Rússia, festiva i inhòspita. Aquí en teniu dos exemples.

Carta des de l’Illa de Man

Carta des de Trafalgar Square (Londres)


EXPOSICIÓ “CALDERINS D’ARREU. DE LA MEMÒRIA ALS OBJECTES”
(Museu Thermàlia de Caldes de Montbui. Octubre 2018)

Aquesta exposició estava dedicada als fenòmens migratoris a Caldes de Montbui. En una de les sales es van exposar objectes personals portats pels migrants per mantenir el vincle amb els seus llocs d’origen. Vaig crear una ambientació sonora per a aquest espai que es reproduía en bucle i que podeu escoltar en el següent vídeo, realitzat amb imatges de la sala, els objectes i els seus propietaris. La seqüència submergeix el públic en l’univers de records que aquests objectes evoquen en els protagonistes, a través de les seves pròpies veus extretes d’entrevistes i muntades sobre un mural d’efectes sonors amb funcions al·legòriques, poètiques i emocionals.

L’exposició també mostrava una sèrie de set vídeos amb entrevistes, cada un sobre un aspecte concret de l’experiència d’una persona migrant. Vaig compondre i interpretar una peça de guitarra clàssica per il·lustrar cada vídeo. Aquí en teniu quatre mostres; podeu escoltar només l’àudio o veure el vídeo muntat amb la música de fons.

OrigenArribar, sorprendre’sReflexionsMirades creuades