logo

Ambientació sonora per a una exposició sobre una cacera de bruixes al segle XVII

El museu Thermalia de Caldes de Montbui (Barcelona) acaba d’inaugurar l’exposició “Lo negosi de les brvxes”, sobre la persecució, judici i execució de 13 dones innocents acusades de bruixeria a Caldes el 1619, fa exactament 400 anys.

He creat una ambientació sonora per ajudar els visitants a viatjar enrere en el temps cap aquell Caldes fosc del segle XVII. És una mena de pel·lícula sonora de 15min que combina elements descriptius i simbòlics. Mostra part de la vida quotidiana (els carrers, l’església, etc) i s’acaba amb la detenció i execució de les dones. Per construir aquestes escenes he utilitzat gravacions de camp amb actors i actrius, efectes de so de llibreria, notes de veu de Whatsapp enviades per més de 50 persones, sintetitzadors, etc. A més, hi ha un tema musical central de composició pròpia que s’utilitza com a leit motiv.

A banda, he gravat sis àudios que s’escolten amb auriculars amb fragments de les sentències i confessions de les dones durant els judicis. A cadascuna li he posat efectes sonors per afegir dramatisme i tensió.

Ha estat una experiència creativa espectacular, i l’exposició és interessantíssima. La podeu visitar fins el 29 de setembre.

  • Share

Comments are closed.